ReizenLeren doe je niet alleen vanuit een boek of beeldscherm. Leren is vooral ook ervaren, toepassen, ontdekken en verwonderen. Daarom ga je  op het Dalton Collgege  wel een keer de school uit voor  een meerdaagse reis.

Lille (2VMBO/4-HAVO/4-VWO)

Elk jaar bezoekt een grote groep leerlingen de stad Lille, in het noorden van Frankrijk. Daar voeren ze voor het vak Frans opdrachten uit om de stad en de mensen te leren kennen en brengen zo hun taalvaardigheid in de praktijk.

Duitsland / Polen (3-VMBO)

3VM gaat op buitenlandse reis in november, naar Duitsland en Polen. Bezocht worden o.a. Berlijn, Krakau en het voormalige concentratiekamp Auschwitz.

Trier en Keulen (3-Gymnasium)

De leerlingen van klas 3G gaan in oktober drie dagen naar Trier. Ze overnachten in een jeugdherberg in de buurt. In Trier worden opdrachten voor Duits en Latijn gedaan, met bezoeken aan de Porta Nigra, het Amfitheater en de thermen. Op het programma staat bovendien een bezoek aan Keulen, waar o.a. de Dom bekeken wordt. Daar bezoeken de leerlingen in het kader van geschiedenis ook een voormalige gevangenis uit de Tweede Wereldoorlog.

Oostenrijk (4-HAVO / 5-VWO)

Leerlingen uit 4-HAVO en 5-VWO maken elk jaar een skireis voor het vak BSM (Bewegen, Sport en Maatschappij), waarin het intensief leren skieën en snowboarden centraal staat.

Düsseldorf (4-HAVO / 4-VWO)

Leerlingen uit deze klassen met Duits in het pakket bezoeken een dag Düsseldorf en Gelsenkirchen. In Gelsenkirchen volgen ze een rondleiding in de "Arena auf Schalke" en in Düsseldorf voeren ze spreekvaardigheidsopdrachten in de stad uit. 

Berlijn (5-VWO)

Leerlingen met Duits in het pakket kunnen kiezen voor een vijfdaags bezoek aan Berlijn. De leerlingen verblijven in gastgezinnen en onderzoeken als "Stadtreporter" actuele en historische onderwerpen. Ze presenteren hun bevindingen op de "Berliner Abend" voor hun ouders.

Parijs (5H-6VWO)

Leerlingen met Frans in het pakket kunnen kiezen voor een vijfdaags bezoek aan Parijs. Ze doen daar o.a. ervaring met hun spreekvaardigheid op.

Griekenland (5-6-VWO-Gym)

Leerlingen met Latijn / Grieks in het pakket gaan naar Griekenland. Ze verblijven daar in een hotel en onderzoek de geschiedenis van de oudheid.

Rome (5-HAVO / 6-VWO)

Leerlingen uit deze klassen met tekenen in het pakket reizen in de herfstvakantie naar Rome om daar de kunst uit diverse tijdvakken, van oudheid tot classicisme te bestuderen.

Londen (5 HAVO)


Informatie over de buitenlandreizen 22-23

5H 
Rome (presentatie)
Rome (programmaboekje)
Parijs
Londen
Berlijn 
Berlijn (programmaboekje)

6V
Londen (programma)
Londen  (presentatie)