Daltonloop 2019

Route Daltonloop


Beste mensen,

Elk jaar organiseert het Dalton de zogenaamde Daltonloop. Dit is een prestatieloop van 2,5 en 5 km, verplicht voor alle onderbouwleerlingen en BSM leerlingen, facultatief voor de bovenbouwleerlingen. Ook docenten en ouders kunnen aan de Daltonloop meedoen op woensdag 3 april 2019 Aanvang 13.30 uur. Aan deze loop koppelen wij een sponsoractiviteit voor het goede doel.In voorgaande jaren liep het Dalton voor bijvoorbeeld Kika, Right to Play, stichting Doe een Wens, het Nelson Mandela Kinderfonds, de Johan Cruijff Foundation, Villa Ticca en Stichting Haarwensen.

De sectie LO heeft dit jaar als sponsordoel gekozen voor kinderen in de Filipijnen. Onze collega Rick Inees is afgelopen jaar in de Filipijnen geweest en heeft gezien hoe moeilijk veel kinderen en gezinnen het hebben. Kinderen zwerven op straat en hebben geen eten en drinken. Hij heeft contact gehouden met een organisatie die straatkinderen eten en onderdak geeft. Er is geld nodig om permanent iets moois neer te zetten. Zo is er bijvoorbeeld een school in de buurt zonder water en toiletten. De leerlingen moeten hun behoefte in het bos doen. Met een waterpomp en een tank zou de school erg geholpen zijn!

Met een mooi bedrag dat we bij de Daltonloop ophalen zal Rick, op eigen kosten, ernaar toe gaan en zorgdragen dat met het geld de kinderen echt geholpen worden!

De Daltonloop is ook een wedstrijd. Voor de snelste lopers van de Daltonloop worden er door het Daltonprijzen beschikbaar gesteld. Ook de klas met het meeste sponsorgeld wordt in het zonnetje gezet!

Wij wensen iedereen heel veel plezier met de sponsorwerving, en natuurlijk met de Daltonloop!

Vriendelijke groet van de sectie LO Petra, Wim, Frank, Mauricio, Timmo, Aaron en Bart
Media
  • Daltonloop jpg a3