Ouderavond social media: 4 februari

Mindful media: ouderavond over de afleiding van sociale media

maandag 4 februari 2019

 U kent het wel: kinderen die onafscheidelijk zijn van hun mobiele telefoon, je nooit meer aankijken als je tegen ze praat, met koptelefoon op zitten gamen, en dan zéggen dat ze hun huiswerk al af hebben, terwijl jij dat niet kunt controleren. Nooit meer rust, gaat dat wel goed?

Hoe doen andere gezinnen dat? Kunnen kinderen nu werkelijk mediamultitasken? Hoe test je dat en wat vinden de jongeren er zelf van?

De avond wordt verzorgd door De Nieuwe Lichting (DNL) en Freek Zwanenberg (Bureau Jeugd en Media). Freek is specialist mediaopvoeding. Hij zet u op een prikkelende manier aan het denken over de rol van (sociale) media in uw gezin. DNL is gespecialiseerd in gesprekken tussen ouders en pubers. De acteurs spelen herkenbare situaties waarin het gebruik van sociale media & internet centraal staat. Ze laten valkuilen zien die leiden tot misverstanden of zelfs conflicten.

Tussentijds vragen ze om feedback: “Wat zouden jullie doen?”. Vervolgens spelen de acteurs de aangedragen oplossingen terug in de scène. Een programma waarin u inzicht krijgt in uw rol als ouder, met veel vaart en humor waarin u kunt meedenken, meepraten en meelachen!

Reacties van ouders

  • "Het ging echt over de praktijk en is daardoor herkenbaar." 
  • "Leerzaam en leuk dat het interactief is!" "De interactie vond ik zeer positief. Hieruit blijkt dat de meeste ouders voor dezelfde dilemma’s staan." 

SfeerimpressieU bent welkom op:

DATUM: maandag 4 februari TIJD: 19.30-21.30
INLOOP: vanaf 19.15
PLAATS: Aula, Dalton Voorburg

Voor meer reacties en informatie kijk op: www.dnltheatercollectief.nl en www.bureaujeugdenmedia.nl

Media
  • sociamedia