Debatteer mee: Dalton Debat Bokaal

Debatteren is al jaren “in” op Dalton Voorburg. Al jarenlang doen we met het schoolteam met wisselend succes mee aan allerlei wedstrijden buiten school. Voor mensen die kennis willen maken met debatteren en voor mensen die debatteren wel leuk vinden, maar debatteren in het schoolteam te intensief vinden, organiseren we de Dalton Debat Bokaal.

Dit jaar worden de wedstrijden voor de Dalton Debat Bokaal alweer voor de vijftiende keer gehouden. Het wordt een competitie die in Daltonuren zal plaatsvinden. Er zullen niet elke week wedstrijden zijn, maar wel regelmatig. Op de bijlage in dit mailtje vind je het reglement en een inschrijvingsformulier.

Waarom zou je meedoen?

Allereerst natuurlijk omdat het leuk is om met je team je krachten te meten met andere teams en de competitie proberen te winnen. Maar ook al win je niet, dan nog leer je een aantal dingen die je bij je schoolwerk van pas kunnen komen: argumenten zoeken, je argumenten ordenen, overtuigend overkomen, presenteren etc.

Belangstellenden kunnen zich als team opgeven tot en met maandag 17 december. Je kan je ook individueel opgeven. Dan kijken wij of er een team voor je is of proberen we een team te maken van alle mensen die zich los hebben opgegeven. In de week daarna zullen we het competitieschema bekend maken.

Let op: per team mogen niet meer dan twee debaters worden opgegeven die in het schoolteam voor de debatcompetitie Op weg naar het Lagerhuis zitten. Teams mogen wel zijn samengesteld uit mensen uit verschillende klassen. Opgeven kan bij Kees Koster (KST) of Menno van Calcar (MCA). Het plan is om in januari met de debatten te beginnen. GEEF JE OP!

Kees en Menno
Media
  • sportprijzen