Amber en Keely bezochten De Jonge Jury

Dag van de Jonge Jury

Op woensdag 6 juni gingen we naar de dag van de Jonge Jury in Utrecht. Om ongeveer 10 uur kwamen we aan in Utrecht. Om 11 uur was de opening. We moesten toen verzamelen in een grote zaal, waar ook de Debuutprijs werd uitgereikt.

Eerst trad Melissa Lopes op met een paar liedjes. Mirjam Hildebrand won de debuutprijs met het boek Voorlopers. Na de uitreiking kon je spelletjes spelen om boeken te winnen. Je had heel groot sjoelen, een rad voor boeken, de boombox en tafelvoetbal. Daarna moesten we verzamelen in de Pandora zaal. Daar konden we vragen stellen aan Margje Woodrow, Mirjam Mous en Erna Sassen. Hierna kregen we een mini-workshop dans van Furious Flow. Toen hadden we weer pauze en kon je weer spelletjes spelen. Ook kon je workshops volgen, boeken ruilen, boeken kopen en een stuk pizza of patat kopen.Daarna moesten we weer naar de Pandora zaal om vragen te stellen aan Mel Wallis de Vries, Buddy Tegenbosch en Natasza Tardio. Hierna kon je gewoon weer door met je spelletjes. Toen gingen we een groepsfoto maken. Daarna moesten we weer gaan verzamelen in de grote zaal voor de afsluiting.

In de grote zaal liep de spanning op, omdat de uitreiking van de Jonge Jury prijs elk moment kon beginnen. We begonnen eerst met een optreden van Kaj van der Voort die een paar liedjes zong. Toen was de uitreiking van de prijs. De winnaar was Mel Wallis de Vries met Pijn. Om de dag af te sluiten kwam er nog een optreden van Furious Flow waarbij je ook mee kon doen met wat je in de workshop hebt geleerd. Toen het was afgelopen kregen we een tasje met twee boeken, een krantje, my bullet journal en een boekenlegger. Toen we dat hadden gekregen gingen we weer terug met de bus.

Amber en Keely
Media
  • rsz_jonge-jury-2018.jpg