Daltonloop 2018


Bekijk het foto-album op de pagina Foto & Video

Bekijk hier de UITSLAG

En hier het filmpje van Lucas, met dank aan Joris en Maurits: Elk jaar organiseert het Dalton de zogenaamde Daltonloop, een prestatieloop van 2,5 en 5 km, verplicht voor alle onderbouwleerlingen en  BSM leerlingen, facultatief voor de bovenbouwleerlingen. Ook docenten en ouders kunnen aan de Daltonloop meedoen op woensdag 4 april 2018, het begint om 13.30 uur

Aan deze loop koppelen wij een sponsoractiviteit voor het goede doel. In voorgaande jaren liep het Dalton voor Kika, Right to Play, stichting Doe een Wens, Nelson Mandela Kinderfonds, Johan Cruijff Foundation, Villa Ticca, Stichting Haarwensen,  Stichting Ambulance Wens, Mappa Mondo en Het Vergeten Kind. 
De sectie LO heeft, naar een idee van een brugklasleerling, dit jaar als sponsordoel gekozen voor “Stichting Hart voor CF”.

Wat doen zij en waarom?

Stichting Hart voor CF zet zich in om uitjes te organiseren en wensen te vervullen voor kinderen en jong volwassenen met Cystic Fibrosis, ook wel taaislijmziekte genoemd. Dit is een ongeneeslijke, erfelijke aandoening. Ieder mens heeft kliertjes in het lichaam die slijm afscheiden. Dit slijm voert afvalstoffen af, zoals ingeademde stofdeeltjes en bacteriën. Daarnaast transporteert het verteringsstoffen van de alvleesklier naar de dunne darm.

Bij mensen met CF is het slijm door een erfelijke afwijking uitzonderlijk taai. Daardoor kan het zijn functies onvoldoende vervullen, met als gevolg dat organen zoals de longen, alvleesklier en lever steeds slechter gaan functioneren. Dit heeft niet alleen invloed op het dagelijks leven, maar het heeft ook een verminderde levensverwachting tot gevolg.

Activiteiten

Jaarlijks organiseren wij ruim 25 activiteiten of verzoeken voor onze doelgroep. Daarnaast haken wij ook in op acties van bijvoorbeeld AH om uitjes aan te bieden naar bijvoorbeeld de Efteling. Ook ondersteunen wij mensen met CF tijdens een ziekenhuisopname.

Media
  • cf-promo3.jpg
  • toeschouwers-daltonloop.jpg